ACTUEEL

Directeur Zorggroep Helmond op non-actief

De raad van toezicht van Stichting Zorggroep Helmond/ONZ heeft oprichter en directeur Dursun Altun maandag voor onbepaalde tijd op non-actief gezet.

Volgens de raad van toezicht is er sprake van 'een vertrouwensbreuk'. Aanleiding voor deze breuk is een onderzoek van CZ Zorgkantoor naar de besteding van persoonsgebonden budgetten. Dat onderzoek startte het Zorgkantoor in april nadat er vermoedens waren ontstaan van gesjoemeld met geleverde uren zorg. Ook werd er forse kritiek geuit op de managementsstijl van Altun, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

De raad van toezicht heeft een van haar leden, Aissa Meziani, als interim-bestuurder aangesteld. Volgens een verklaring van de raad is er de afgelopen week veelvuldig overleg geweest met Altun. "Gezien hetgeen in deze vergaderingen over en weer naar voren is gebracht, heeft de Raad van Toezicht geconstateerd dat er sprake is van een vertrouwensbreuk", staat in de verklaring, ondertekend door voorzitter Mohammed Chahim (ook PvdA-raadslid in Helmond).

Pgb's afgewezen

Hoewel het onderzoek van CZ Zorgkantoor nog niet is afgerond, worden aanvragen voor pgb's voor cliënten van de Zorggroep al afgewezen. Bestaande pgb's worden per 1 april ingetrokken. De directie van de Zorggroep spande bij de rechtbank in Breda een kort geding aan dat donderdag diende en waarin op 23 februari uitspraak wordt gedaan.

De Helmondse instelling is ook in Eindhoven en Deurne actief en voert sinds sinds 1 januari de naam ONZ, Onderweg Naar Zelfredzaamheid. De zorggroep huisvest en begeleidt bijna honderd jongvolwassenen tussen 18 en 27 jaar op diverse locaties.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top