ACTUEEL

Innovaties nodig om basiszorg te behouden

Om ook in 2025 iedere Nederlander zorg te kunnen geven, is het hard nodig te vernieuwen in de basiszorg. Dit stellen Stichting Arbeidsmarktbeleid Verpleeg- en Verzorgingshuizen en de Stichting Fonds voor Arbeidsmarkt en Opleidingsbeleid Thuiszorg. Volgens toekomstscenario’s is bij ongewijzigd beleid er in 2025 ofwel nog maar voor 60 procent van de cliënten volledige zorg beschikbaar, ofwel nog maar 60 procent zorg voorhanden voor alle cliënten.

Te denken valt aan innovaties als slimme bedopmaaksystemen, preventie van incontinentie, aangepaste kleding, verzorgend wassen, innovatieve schoonmaaksystemen en het innovatief delen van medicijnen.

Innovaties in de basiszorg bieden mogelijkheden voor verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties. Stichting Arbeidsmarktbeleid Verpleeg- en Verzorgingshuizen en de Stichting Fonds voor Arbeidsmarkt en Opleidingsbeleid Thuiszorg zijn het project ‘Innoveren in de Basiszorg’ gestart om het innovatief vermogen van zorgorganisaties te versterken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top