ACTUEEL

Zelfde pil, ander doosje, meer bijwerkingen

Sinds de verpakking van het medicijn Thyrax is veranderd van een glazen pot naar een doordrukstrip, komen er fors meer meldingen van bijwerkingen. Hoe dat kan is een raadsel, want de samenstelling van het middel tegen een te trage schildklierwerking is namelijk niet aangepast. Fabrikant Aspen Pharma doet onderzoek hiernaar, op verzoek van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Het bedrijf hoopt binnen enkele maanden meer te kunnen zeggen over het toegenomen aantal bijwerkingen.

Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb liet afgelopen november ook al weten "opmerkelijk" veel meldingen van bijwerkingen te krijgen nadat de verpakking van Thyrax eind 2013 was veranderd. Artsen en apothekers werden opgeroepen alert te zijn op symptomen van een te hoge concentratie schildklierhormoon in het bloed zoals hartkloppingen, overmatig zweten en hoofdpijn.

Brief

De fabrikant van het middel heeft een brief naar de patiënten gestuurd om hier extra op te wijzen. Om hoeveel meldingen het tot nu toe gaat, is niet duidelijk. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jeannette

1 juni 2015

wordt thyrax van Aspen Pharma Trading Limited ook in andere Europese landen gebruikt ?

Top