ACTUEEL

'Zes miljoen voor CMI geen weggegooid geld'

De zes miljoen euro die de Universiteit Twente in het Centre for Medical Imaging (CMI) heeft gestoken is een investering en geen miljoenenverlies. Dat zegt het college van bestuur van de universiteit naar aanleiding van berichten dat miljoenen over de balk zouden zijn gesmeten.

Het CMI zou oorspronkelijk in het nieuwe innovatiecentrum The Gallery komen, maar die plannen bleken begin 2014 niet haalbaar. De huurovereenkomst was echter al getekend. Hierin ging het CMI een huurverplichting van 15 jaar aan met de universiteitscampus en stond de UT voor 10 jaar garant staat voor de verplichting, zo meldt UT Nieuws.

Om de schade te beperken is besloten om het pand gereed te maken voor commercieel en eigen gebruik en heeft het CMI investeringen gedaan. Om die investeringen en de huurlasten te kunnen betalen, heeft de UT een lening aan CMI gedaan van 6 miljoen euro. Het CMI is nu in het Medisch Spectrum Twente gekomen. Van de beoogde locatie in The Gallery profiteert nu onder meer het Designlab.

De universiteitsraad zegt voortaan beter op de hoogte te willen zijn als de UT verplichtingen aangaat zoals de huurovereenkomst met CMI.
 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top