ACTUEEL

Digitale Dermatoloog wint ABN-AMRO-prijs

Dermatoloog Herm Martens en huisarts in opleiding Céline op den Kamp hebben de ABN AMRO-prijs voor medische start-ups gewonnen. Zij bedachten een online platform waar patiënten naar een dermatoloog kunnen, zonder verwijzing van de huisarts.

De beide dokters hebben met hun idee tienduizend euro gewonnen. Daarnaast worden ze begeleid in een crowdfunding campagne om verdere financiering op te halen, zo schrijft Medisch Contact.

Via 'digitaledermatoloog' kunnen patiënten online direct een dermatoloog spreken, zonder verwijzing van de huisarts. De digitale dermatoloog is er ook voor patiënten met kleine klachten. "Puistjes, uitslag, of dus een algemene huidvraag, wij zien het allemaal graag verschijnen en zullen u snel antwoord geven!", aldus de website.

De kosten zijn wel voor eigen rekening van de patiënt, en zullen naar schatting rond de dertig euro zijn. "Daar staat tegenover dat mensen nu veel tijd kwijt zijn met bezoek aan huisarts en vervolgens de dermatoloog", zegt dermatoloog Martens.

Binnen 24 uur krijgt de patiënt antwoord op zijn vraag, en de huisarts krijgt een bericht voor zijn dossier. ‘Verschillende dermatologen hebben al aangegeven dat zij willen deelnemen aan dit initiatief, zegt Martens. Het platform gaat waarschijnlijk over een paar weken van start, aldus Medisch Contact.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top