ACTUEEL

Bestuurder Zorggroep Almere zwaait af

Bestuurder Zorggroep Almere zwaait af

Bert Groot Roessink neemt in mei afscheid als lid van de raad van bestuur van Zorggroep Almere. Groot Roessink is ruim dertig jaar actief geweest als vormgever en aanjager van de Almeerse gezondheidszorg.

Groot Roessink (65) heeft zich gedurende zijn loopbaan zowel nationaal als internationaal ingezet voor een geïntegreerde eerstelijns zorg. Daarbij is hij lange tijd als huisarts actief gebleven, zij het de laatste jaren niet langer in de praktijk.

Als huisarts koos Groot Roessink bewust voor Almere. In de stad die eind 1976 de eerste gezinnen ontving, kon de eerstelijns gezondheidszorg volgens een nieuwe formule worden opgebouwd.

Tien jaar na zijn komst naar Almere werd Groot Roessink centrummanager van het nieuwe gezondheidscentrum Filmwijk. In 2004 werd hij ‘directeur curatieve zorg’ van de organisatie die in 2000, na een fusie met de Stichting Delta, Zorggroep Almere was gaan heten. Groot Roessink haalde in deze periode de banden aan met het AMC, het Juliuscentrum van de Universiteit Utrecht en was hij één van initiatiefnemers van het Jan van Es instituut.

Zorggroep Almere maakt in maart bekend wie Groot Roessink als bestuurder opvolgt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top