HRM

Ziekteverzuim in zorg gelijk gebleven

Ziekteverzuim in zorg gelijk gebleven

Het verzuim in de zorgbranche is in 2014 gelijk gebleven aan 2013. Dat blijkt uit de jaarrapportage van onderzoeksbureau Vernet, dat is gespecialiseerd in het verzamelen en interpreteren van gegevens over personeelszaken in de zorgsector.

In beide jaren kwam het verzuim uit op 4,9 procent, maakt Vernet woensdag bekend. Een zachte winter zonder griepgolf heeft niet geleid tot een daling. Vanaf het tweede kwartaal steeg het verzuim. Voor 2015 verwacht Vernet dat de stijging verder door zal zetten.

Langdurig verzuim

Het langdurig verzuim is wel toegenomen, van 2,8 procent in 2013 naar 3 procent in 2014. Hiervan is sprake als werknemers 92 tot 730 dagen afwezig zijn. Opvallend is dat het langdurig verzuim in elke leeftijdsklasse stijgt. Het verzuim van de werknemers van 55 jaar en ouder is echter het sterkst gestegen. Een verontrustende ontwikkeling, aangezien het aantal werknemers in deze groep groeit.

Dit beeld wordt bevestigd door zorginstellingen. Zij hebben merkbaar moeite om het langdurige verzuim en de bijbehorende kosten te verlagen.

Vernet houdt sinds 1996 de verzuimcijfers en de kosten van het verzuim bij . Bij Vernet zijn 500 zorginstellingen aangesloten met in totaal ruim 500.000 medewerkers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top