ACTUEEL

Voor zomer meer licht op missers in zaak Bart van U.

De commissie die bekijkt wat er de afgelopen jaren is misgegaan rond Bart van U., zal voor het zomerreces in juli verslag uitbrengen. Dat heeft het Openbaar Ministerie op woensdag 18 februari laten weten.

Van U. wordt verdacht van het doden van zijn zus en betrokkenheid bij de gewelddadige dood van oud-minister Els Borst vorig jaar. Het OM heeft eerder laten weten dat Van U. tegen de zin van het Openbaar Ministerie nooit is behandeld voor waandenkbeelden. Hoewel hij eerder in contact kwam met justitie werd ook geen DNA-materiaal bij hem afgenomen.

De commissie onder voorzitterschap van Rein Jan Hoekstra onderzoekt hoe dat allemaal heeft kunnen gebeuren. Ook wordt gekeken naar de manier waarop is omgegaan met signalen dat Van U. een gevaar vormde voor de samenleving. De commissie is ingesteld door het Openbaar Ministerie en is niet alleen gevraagd de feiten op een rijtje te zetten, maar ook met aanbevelingen te komen. De onderzoekers zullen de uitkomsten van het onderzoek in een openbaar rapport presenteren. (ANP) 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top