ACTUEEL

Bart van U. zwijgt in zaak Els Borst

Bart van U., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van oud-minister Els Borst, beroept zich op zijn zwijgrecht. Dat meldt zijn advocaat Noëlle Pieterse aan het ANP.

Zijn verhoor is daarom voorlopig geëindigd. De politie begon dinsdag met de ondervraging. De 38-jarige Van U. zat al vast voor de moord op zijn 43-jarige zus. Het Openbaar Ministerie meldde 26 januari dat hij door een DNA-match ook in verband wordt gebracht met de dood van Borst in 2014.

D66-politica en oud-vicepremier Borst werd vorig jaar dood gevonden in de garage van haar huis in Bilthoven. Na enkele dagen werd bekend dat er een misdrijf in het spel was.

Het OM heeft inmiddels een onderzoekscommissie ingesteld die”grondig en breed” moet gaan bekijken wat er de afgelopen jaren allemaal rond Bart van U. is gebeurd. Dat onderzoek is voor het zomerreces afgerond. Hoewel de verdachte meerdere keren in contact kwam met justitie en er grote zorgen waren over zijn geestelijke gesteldheid, wist hij steeds psychiatrische hulp te ontlopen.

Volgens het OM is Van U. tegen de zin van justitie nooit behandeld voor waandenkbeelden en zijn allesoverheersende angsten voor een islamitische terreuraanslag. Ook werd destijds geen DNA-materiaal bij de verdachte afgenomen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top