ACTUEEL

Zorggroep schaft kerstdiner voor bewoners af

De bejaarde bewoners van de verzorgings- en verpleeghuizen van de DrieGasthuizenGroep in Arnhem moeten het dit jaar zonder gezamenlijk kerstdiner stellen. De instelling vreest verspreiding van de Mexicaanse griep en last daarom alle grotere evenement af, liet een woordvoerster dinsdag weten.

Zorg waarborgen

De DrieGasthuizenGroep ziet een groot risico in gezamenlijk eten met meer dan honderd mensen. “We vrezen vooral verspreiding van de griep onder ons personeel en als dat gebeurt, kunnen we de zorg niet meer waarborgen,” zegt een woordvoerster van de instelling. Onder het personeel zijn al twee gevallen van Mexicaanse griep geconstateerd. Op Omroep Gelderland zegt een woordvoerster de grotere evenementen af te lassen om te voorkomen dat er toch iemand met Mexicaanse griep aanwezig zal zijn op een bijeenkomst. Daarnaast is zij bang dat er tijd en energie wordt gestoken in een evenement dat op het laatste moment moet worden afgelast.

Kleinschalige kerstviering

De vier locaties en 430 bewoners tellende zorginstelling bekijkt of de bewoners rond kerst wel in kleinere groepen samen kunnen eten. Een personeelsfeest, dat deze week zou plaatshebben, is in verband met de griep afgelast. Beluister het fragment op Omroep Gelderland. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top