ACTUEEL

FNV opent 'Glazen Huis voor de Zorg'

Vakbond FNV Zorg en Welzijn opent zaterdag het 'Glazen huis voor de Zorg' in Den Helder. In dit huis vraagt de bond tot 12 maart aandacht voor de gevolgen van de 3 miljard euro die het kabinet op de zorg bezuinigt.

In het Glazen Huis kan iedereen die zorg krijgt of verleent en tegen problemen aanloopt zijn/haar verhaal kwijt, zo laat de vakbond weten. Zorgmedewerkers uit de kop van Noord-Holland zullen het glazen huis twee weken bemannen.

Overgeheveld

Sinds 1 januari zijn de Wet Langdurige Zorg en de nieuwe WMO van kracht. De thuiszorg, jeugdzorg, dagbesteding, persoonlijke begeleiding in de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg zijn naar de gemeente overgeheveld. Tegelijkertijd bezuinigt het kabinet op deze zorg.

Klachten

De FNV vreest dat mensen hun recht op zorg verliezen. Omdat elke gemeente zelf mag bepalen of en hoe zij de zorg organiseert, zouden er bovendien verschillen tussen gemeenten en daarmee ongelijkheid voor de inwoners ontstaan. Volgens de vakbond komen hier al veel klachten over binnen. Met de actie in Den Helder willen zorgverleners en de FNV verantwoordelijk staatssecretaris Van Rijn oproepen om "de regie te pakken en problemen op te lossen".

Het glazen huis is tussen 21 februari en 11 maart geopend van dinsdag tot en met zaterdag en op koopzondag, tussen 12.00 en  17.00 uur. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top