ACTUEEL

'Doorstart Thebe Thuiszorg was onmogelijk'

Een doorstart van de failliet verklaarde huishoudhulporganisatie Thebe in West-Brabant is eigenlijk nooit mogelijk geweest. De curatoren van Thebe schrijven dat in hun eerste faillissementsverslag, maar het ontslagen personeel gelooft het nog steeds niet.

Thebe leverde met ongeveer tweeduizend mensen huishoudhulp aan zevenduizend klanten. Het bedrijf maakte al jaren verlies en ging eind december na een korte periode van stille bewindvoering failliet.

Een doorstart was volgens de curatoren onmogelijk vanwege aanbestedingsregels. Bovendien was het moederbedrijf niet bereid om verliezen nog langer te compenseren. "Verkoop van de bedrijfsactiviteiten was feitelijk en juridisch niet mogelijk", concluderen de curatoren.

Ontslagen personeel procedeert nog tegen het faillissement. De werknemers zijn hun baan kwijtgeraakt maar veel van hen doen via andere aanbieders hetzelfde werk voor loon dat 14 tot 28 procent lager ligt, zegt hun advocaat Jean-Louis van Os. Ze menen dat hun arbeidsvoorwaarden verkwanseld zijn. Er zijn volgens de advocaat bewijzen dat er kort voor het faillissement vergaand met andere zorgaanbieders is onderhandeld over een overname maar dat Thebe niet akkoord wilde gaan. "We willen dit tot op de bodem uitzoeken'', kondigt de advocaat aan.

Het hoger beroep tegen het faillissement dient op 11 maart bij het hof in Den Bosch.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top