ACTUEEL

Mantelzorgers pleiten voor vergunningvrije aanbouw

Het kabinet zou aanbouw bij woningen voor mantelzorgers vergunningvrij moeten maken. Organisaties voor ouderen, cliënten, mantelzorgers en een aanbieder van mantelzorgwoningen hebben daartoe dinsdag 22 september een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer.

Landelijke regeling

De petitie is onder meer ondertekend door Mezzo, Unie/KBO, CG-Raad van gehandicapten- en patiëntenorganisaties, Vereniging Eigen Huis en de ANBO. In de uitzending van Kruispunt zondag 20 september pleitten de organisaties ervoor dat er op korte termijn een landelijke regeling komt die het plaatsen van mantelzorgwoningen mogelijk maakt. “Wie aan- of bij wil bouwen op het eigen erf om zo de zorg voor ouders of familie dicht bij huis mogelijk te maken, loopt vaak vast in lange en moeizame vergunningsprocedures. De mantelzorg wordt hierdoor onnodig zwaar en niet zelden leidt dit tot opname van de zorgvrager in een instelling,” aldus de organisaties. In de uitzending van Kruispunt komen voorbeelden van dergelijke gevallen aan bod.

Vereenvoudiging regels

De partijen stellen dat in 2004 regelingen voor het aan- en bijbouwen voor (mantel-) zorg wel zijn vereenvoudigd voor gemeenten en provincies, maar dat nog maar weinig gemeenten dat daadwerkelijk hebben veranderd. “Het is de hoogste tijd, dat mantelzorgers niet langer in de kou staan. De overheid moet nu de helpende hand bieden,” aldus Stella Salden van ouderenbond Unie/KBO. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

jobs writing online

26 oktober 2012

Various persons should dispute often about your hot article. To my mind, everyone want to earn) some wage then this jobs writing online agency is absolutely for you! I try to search for the knowledge like that, thence always I get the most reliable jobs writing online (4writers.net). Thence now I eventually have searched for.

seo services firm

26 oktober 2012

We created our submission of articles "marketingslinks.com" company to save your free time and money. We have employed the most qualified link building experts. We guarantee that you results will be very high!

essay samples uk

4 november 2012

You should opt for this company when you hanker to get paper writing uk. Go to Internet site and put your feet up.

Top