ACTUEEL

Zorgorganisatie Thebe start videobulletin

Zorgorganisatie Thebe zet binnenkort een eigen videobulletin op Youtube. In Noord-Brabant is hierover ophef ontstaan omdat de thuishulptak van de organisatie onlangs failliet ging, waardoor bijna 2000 mensen hun baan kwijt raken.

Thebe Thuiszorg bevestigt berichtgeving hierover van Omroep Brabant.

Het voornemen valt niet bij iedereen in goede aarde, omdat Thebe in januari faillissement aanvroeg voor de Huishoudelijke Zorg BV. Dit kunnen mensen slecht rijmen met het vrijmaken van geld voor een tv-kanaal. Zo noemt advocaat Jean Louis van Oss, die veel ontslagen Thebe-medewerkers bijstaat, de televisieplannen "bizar en onfatsoenlijk".

'Asociaal'

Gemeenteraadslid Dirk Uijl van de SP Breda noemt de plannen "asociaal". De Tweede Kamer-fractie van de SP gaat verantwoordelijk staatssecretaris Van Rijn over de plannen van Thebe op het matje roepen. De Tilburgse wethouder Hans Kokke heeft inmiddels laten weten Thebe om opheldering te gaan vragen over de voorgenomen start van het tv-kanaal, naar aanleiding van vragen van SP, volgens het Brabants Dagblad. Thebe is actief in meerdere steden in West- en Midden-Brabant.

Woordvoerder Irma van den Weijdenberg van Thebe begrijpt de ophef niet. Volgens haar gaat Thebe video's opnemen ter vervanging van het personeelsblad, dat de organisatie al een tijdje niet meer heeft. Die filmpjes zouden niet meer gaan kosten dan het personeelsblad. De filmpjes die Thebe opneemt, plaatst de organisatie op Youtube en ze zendt die uit in de eigen instellingen via narrowcasting – oftewel audiovisuele displays op locatie.

Belastinggeld

SP'er Dirk Uijl vindt de plannen van Thebe ronduit onethisch. "Zorg wordt betaald uit belastinggeld bedoeld om mensen die dat nodig hebben te ondersteunen. Daar ga je geen televisie-programma's van maken, het is echt een schande."

Advocaat van Oss hekelt het gebrek aan inlevingsvermogen bij de leiding van Thebe. "Men heeft niet het besef dat dit heel erg hard aankomt bij ex-werknemers. Het is zo onfatsoenlijk om dat te doen. Los van het feit dat de toegevoegde waarde van zo'n kanaal nul is, maar dat je de empathie niet hebt om dit te laten, is bizar."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Danielle van Neerbos

24 februari 2015

Ondanks dat er in het artikel niet bij staat wat de onderwerpen van de video's worden, is het goed om te realiseren dat het goed informeren van medewerkers ook zorgt voor een verbetering in de kwaliteit van zorg. Daarmee kan narrowcasting zeker de investering waard zijn.

Top