Finance

MC|Groep verkoopt locatie Emmeloord

De Emmeloordse locatie van de voormalige IJsselmeerziekenhuizen gaat opnieuw in de verkoop. Hoofdgebruiker en huidige eigenaar de MC|Groep huurt bij verkoop ruim een derde deel van het gebouw voor een periode van tien jaar terug van de nieuwe eigenaar.

‘Duur gebouw’

De MC Groep wil tot verkoop overgaan omdat het gebouw voor bijna de helft leeg staat. Het 14 duizend vierkante meter tellende gebouw is  hierdoor nauwelijks rendabel te exploiteren. “We zijn geen onroerend goed ontwikkelaar, dus we willen graag van dat dure gebouw af”, reageert directeur Loek Winter van de MC|Groep.
Om dezelfde reden probeerde de raad van bestuur van de toenmalige IJsselmeerziekenhuizen in 2007 ook al een sale-and-leaseback constructie rond het Dokter J.H. Jansencentrum  op touw te zetten. De verkoop werd destijds afgeblazen. Twee partijen brachten een bod uit, maar de raad van bestuur vond het bedrag in beide gevallen te laag.

Herontwikkeling

De afdeling healthcare van vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff, die de verkoop begeleidt, denkt dat de situatie nu gunstiger is. De gemeente Noord-Oostpolder zou meer openstaan voor verschillende vormen van herontwikkeling dan destijds. Daarbij komt dat de MC|Groep een groot voorstander is van uitbreiding van medisch gerelateerde huurders, functies en voorzieningen. De MC|Groep is daarom bereid zorgspecifieke ruimten, zoals de operatiekamer en de diagnostische faciliteiten, te verhuren aan andere huurders. “Mits het een gerede partij is en geen gebedsgenezer, is iedereen welkom die bijdraagt aan lagere kosten”, zegt Winter. 
De MC|Groep zal bij verkoop in ieder geval 5300 vierkante meter, waaronder de operatiekamers en diagnostische afdeling, terughuren.  Daarnaast wordt er momenteel al 1800 vierkante meter gehiird door drie medische partijen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top