ACTUEEL

Ontevreden fysio wil uit wurggreep verzekeraar

Bijna de helft van de fysiotherapeuten overweegt in de toekomst geen contracten meer met zorgverzekeraars te sluiten. Dit komt naar voren uit een enquête van beroepsorganisatie KNGF onder drieduizend fysiotherapeuten.

Van de respondenten is 80 procent ontevreden over de gesloten overeenkomsten met de zorgverzekeraars. Deze onvrede richt zich met name op het tarief en de hoge administratieve lasten die de verzekeraars de fysiotherapeuten opleggen. Irritatie is er ook over de bemoeienis van zorgverzekeraars met kwaliteit. Verzekeraars stellen bij veel contracten deelname aan de Fysio Prestatie Monitor (FPM) verplicht. Volgens veel fysiotherapeuten is de monitor een papieren tijger die niets zegt over de werkelijke kwaliteit. Om al deze redenen denkt 45 procent van de respondenten er serieus over na om in de toekomst geheel of gedeeltelijke contractvrij te gaan werken.

De onvrede onder de fysiotherapeuten staat niet op zich zelf. De Volkskrant berichtte recentelijk dat ook honderden psychiaters en psychotherapeuten weigeren om contracten te tekenen met zorgverzekeraars. Ze vinden dat de verzekeraars zich te veel bemoeien met hun praktijk en hun behandelingen. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top