ACTUEEL

‘Boze stiefmoeder’ blijkt vicevoorzitter cliëntenraad

De 34-jarige vrouw die vastzit op verdenking van zware mishandeling en verwaarlozing van haar 12-jarige stiefdochter, is vicevoorzitter van de Cliëntenraad Jeugdzorg Zuid-Holland van bureau Jeugdbescherming West. Dit melden het Algemeen Dagblad en de Telegraaf.

De stiefmoeder, Petra T. is al tien jaar bekend met Jeugdzorg. Momenteel is ze de vicevoorzitter van de Cliëntenraad Jeugdzorg Zuid-Holland van bureau Jeugdbescherming West, zo heeft een  woordvoerster tegenover AD en De Telegraaf bevestigd. T. zou volgens het AD al tien jaar tegen Jeugdzorg West strijden. Tien jaar geleden ging ze zelf naar jeugdzorg met het vermoeden dat er iets scheelde aan de twee kinderen van haar man. Het 12-jarige meisje is één van deze twee kinderen. De stiefmoeder en vader hebben nog drie eigen kinderen.

Ambulancepersoneel het meisje vorig week zwaar onderkoeld en in kritieke toestand aan in haar huis in Roelofarendsveen. Het meisje ligt sindsdien in het ziekenhuis. Naar aanleiding van het incident zijn de ouders vrijdag opgepakt. De vader is inmiddels weer vrij, maar nog wel verdacht. De stiefmoeder zit nog vast; het OM verdenkt haar van zware mishandeling en verwaarlozing. Dinsdag meldde een woordvoerder van het OM dat de onderzoeksrechter het voorarrest van de stiefmoeder met veertien dagen heeft verlengd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top