ACTUEEL

Huishoudelijke hulpen bezetten stadhuis Oss

Vijftig medewerksters van het failliete Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent hebben donderdag een vergaderruimte in het stadhuis van Oss bezet. Volgens onderhandelaar Karim Skalli van FNV Zorg & Welzijn zijn de actievoerders ontevreden over de situatie in de thuiszorg. "Cliënten krijgen geen of minder uren zorg, de medewerkers werken onder wurgcontracten", aldus Skalli.

De bezetting in het stadhuis van Oss is landelijk signaal, zegt Skalli. "Niet alleen in Oss, maar in veel gemeenten spelen deze problemen. Het wordt tijd dat staatssecretaris Martin van Rijn de regie oppakt", vindt de FNV-onderhandelaar.

De actievoerder eisen onder meer een baangarantie en zeggen dat ze niet weggaan voordat ze die hebben. Met het oog hierop hebben ze slaapzakken en voedsel laten aanrukken en zijn niet van plan snel het stadhuis te verlaten. Ze zijn in gesprek gegaan met wethouder René Peters die naar het stadhuis is gekomen.

Pantein-Vivent met 1800 werknemers en 6100 klanten. Het onderdeel Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent ging begin januari failliet. De zorgaanbieder was in de problemen gekomen doordat de salarissen van de medewerkers hoger waren dan de vergoeding die Pantein-Vivent kreeg van de gemeenten. Andere zorgaanbieders hebben inmiddels honderden oud-medewerkers na het faillissement overgenomen. Anderen zijn werkloos geraakt. (ANP)  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top