ACTUEEL

Thuishulpen Vérian wijzen lager loon af

Huishoudelijke hulpen van Vérian blijven de salarisverlaging die hun werkgever wil opleggen weigeren. Dat bleek donderdagavond tijdens een bijeenkomst in Nijmegen.

De directie van de Gelderse zorgaanbieder wil het salaris van de huishoudelijke hulp terugbrengen van gemiddeld 12,50 euro per uur naar 10 euro per uur. De medewerkers lopen daardoor honderden euro's per maand mis.

De afgelopen 3 maanden hebben de thuishulpen, gesteund door vakbond FNV, actie gevoerd tegen het voorstel van de directie. De directie stelde daarop dat de werkgelegenheid voor alle medewerkers in het geding komt als de bezwaren niet werden ingetrokken.

De FNV stelt na de bijeenkomst van donderdagavond dat er tegenover de loonsverlaging geen werkgarantie staat. De Vérian-mederwerkers zijn bang om alsnog hun baan te verliezen en daarna een lagere ww-uitkering te krijgen.

Vertrouwelijk

Vérian wil nog niet inhoudelijk op de resultaten van donderdag ingaan. "De informatie die gisteren door de FNV is gedeeld met de medewerkers is nog vertrouwelijke informatie", laat een woordvoerster aan Skipr weten. "Wij distantiëren ons van wat er gemeld is en doen er verder geen inhoudelijke mededelingen over.  Met de vakbonden en de OR is de afspraak gemaakt dat in de week van 9 maart er drie besloten bijeenkomsten met de medewerkers plaats vinden waarin wij hen zullen informeren over de stand van zaken en hoe nu verder. Tot die tijd doen wij hier verder geen uitspraken over. Na de bijeenkomsten zijn wij wel bereid om te reageren."

FNV wil extern onderzoek

Vérian geeft aan dat de financiële positie van het bedrijf de reden is voor de drastische loonmaatregel. FNV Zorg & Welzijn heeft Vérian verzocht inzicht te geven in de cijfers, maar tot nu toe heeft Vérian nog geen duidelijk beeld kunnen geven. De vakbond heeft daarom voorgesteld een externe financieel adviseur in te schakelen die de positie goed kan beoordelen. Vérian heeft nog niet gereageerd op dit verzoek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top