ACTUEEL

AMC in zee met Hago Zorg voor schoonmaak

Hago Zorg is sinds 1 maart één van de twee nieuwe schoonmaakpartners van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Het schoonmaakbedrijf hanteert een methode die neerkomt op schoonmaken op maat. Niet alleen wordt er technisch goed schoongemaakt, maar ook komt de juiste schoonmaker bij de juiste afdeling te werken.

Hago Zorg gaat schoonmaken op basis van zogeheten risicoprofielen. Zo kan het bedrijf precies bepalen welke manier van schoonmaken het beste past bij een afdeling. Margot van Leijen, commercieel directeur van Hago Zorg: "In verschillende ruimten kunnen we verschillende schoonmaakprogramma's toepassen." Zo speelt in de centrale hal gastvrijheid een belangrijke rol. In een ruimte zoals bijvoorbeeld een OK, is juist handelingsgericht werken op basis van de WIP-richtlijnen van groot belang.

Om zeker te weten dat de handelingen op de juiste manier worden uitgevoerd, kijkt Hago Zorg bovendien welke schoonmaker bij welke afdeling past. Iemand die erg sociaal is, past waarschijnlijk goed in een polikliniek of verpleegafdeling, terwijl iemand die heel nauwkeurig kan werken goed tot zijn recht komt in een OK. Medewerkers die op een bij hen passende afdeling werken, voelen zich prettig op hun werkplek. Dit komt volgens Hago Zorg de kwaliteit en tevredenheid van de dienstverlening  ten goede.

Schoonmaakpartner

Met de contractering van het AMC is Hago Zorg nu schoonmaakpartner van zes van de acht academische ziekenhuizen in Nederland. Het bedrijf heeft vijftig jaar ervaring in schoonmaakdienstverlening in de gezondheidszorg en ruim drieduizend medewerkers in dienst.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top