ACTUEEL

Flevoziekenhuis biedt eerste e-health concept

Het Flevoziekenhuis in Almere sinds deze week een e-health concept waarbij de patiënt digitaal door het zorgproces wordt begeleidt. Het ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland dat een e-health concept van deze aard en omvang introduceert.

Online mogelijkheden

Patiënten kunnen op mijnFlevoziekenhuis.nl 24 uur per dag afspraken maken, patiënteninformatie op maat bekijken, bevestigingen ontvangen per sms, online vragenlijsten invullen, uitslagen en het eigen patiëntendossier inzien. In de toekomst wordt het mogelijk een slecht nieuwsgesprek met de arts terug te kijken met behulp van een webcam. Verder komt er een discussieforum voor patiënten en kan er ook nazorg geboden worden. Het ziekenhuis beveiligt mijnFlevoziekenhuis.nl op dezelfde manier als internetbankieren. Patiënten kunnen een eigen account aanmaken of DigiD gebruiken.

No show reduceren

Alle poliklinieken van het Flevoziekenhuis zijn via het concept online. Het ziekenhuis wil in 2010 dat veertig procent van de afspraken via internet verloopt. Hiertoe start het ziekenhuis de campagne ‘d@ten met je dokter’. Het ziekenhuis hoopt met het maken van digitale afspraken de no show te reduceren. Daarnaast moet e-health in zowel het administratieve als het zorgproces leiden tot een efficiëntere werkwijze.

E-health initiatieven

Er zijn meer initiatieven in Nederland op dit gebied. Zo kunnen patiënten van Medisch Centrum Haagland in Den Haag hun medische gegevens online inzien via medischegegevens.nl. Dit is ook mogelijk voor nieuwe cliënten van JellinekMentrum. Het UMC St Radboud gaat binnenkort ook online met MijnDossier.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Michiel

23 september 2009

sorry maar het MCH heeft al lange tijd zo'n systeem... https://www.medischegegevens.nl/

Top