ACTUEEL

VWS stelt ‘prikorde’ zorgpersoneel vast

Het ministerie van VWS heeft bekend gemaakt welk zorgpersoneel als eerste in aanmerking komt voor een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Het gaat om zorgpersoneel in ziekenhuizen, ambulancepersoneel,  huisartsen en huisartsenposten, huisartsassistenten, ondersteunend personeel, zorgpersoneel in verpleeg- en verzorgingshuizen, zorgpersoneel in instellingen voor gehandicapten, thuiszorgmedewerkers  en verloskundigen.

Selectiecriterium voor vaccinatie

De geselecteerde beroepsgroepen ontvangen binnenkort een uitnodiging om de vaccins te bestellen bij het Nederlands Vaccin Instituut (NVI). Het RIVM werkt aan een selectiecriterium waarmee zorginstellingen zelf kunnen vaststellen welke personeelsleden een vaccinatie moeten krijgen. Minister Ab Klink van VWS benadrukt dat vaccinatie niet verplicht is, maar hij vindt het wel verstandig voor zorgpersoneel. De vaccins zijn gratis, het vaccineren zelf wordt niet vergoed.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Weijer

12 oktober 2009

Wij hebben navraag gedaan bij VWS of de ortopedagogische behandelcentra onder de risico groep van de gehandicaptenzorg vallen. Wij hebben begrepen dat dat niet zo is. Daatmee ontstaat er naar mijn mening wel enige nuancering als er gesproken wordt over de doelgroep gehandicaptenzorg.

Top