ACTUEEL

Brabant steunt telezorgprojecten met miljoen euro

De provincie Noord-Brabant verleent een miljoen euro subsidie aan Brainport Health Innovation voor de projecten ‘Diensten op Afstand’ en ‘Vroegsignalering Dementie’. De subsidie wordt verleend in het kader van de Subsidieregeling Slimme Zorg 2009 – 2011.

Diensten op Afstand

Het project Diensten op Afstand heeft als doel om ouderen, chronisch zieken en gehandicapten langer thuis te laten wonen met behulp van de inzet van ict-toepassingen. Doordat hun zelfredzaamheid wordt verhoogd, nemen zorgkosten af en worden personeelstekorten deels opgevangen.

Vroegsignalering Dementie

Het project Vroegsignalering Dementie zorgt dat mantelzorgers en beginnende dementerenden ondersteuning krijgen van “slimme innovaties in bestaande techniek en organisatie”.

Brainport Health Innovation

De projecten vinden plaats onder de regie van Brainport Health Innovation en worden uitgevoerd in samenwerking met thuiszorginstellingen en woningbouwcorporaties in de regio.‘Brainport Health Innovation: Connected Client, Connected Patient’ is een door de zorgsector, kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheid ontwikkeld meerjarig programma gericht op de bevordering van innovatie op het snijvlak van zorg en technologie.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top