ACTUEEL

Het Medisch Praktijk Plan: Voor medici die vooruit denken

Afgelopen jaar is er veel gebeurd. De economische veranderingen volgen elkaar in hoog tempo op. Wellicht vraagt u zich af: ‘Is dit een geschikt moment om een praktijk te starten of uit te breiden en kan ik dat wel financieren? Met welke risico’s krijg ik te maken, wat zijn de financiële gevolgen van het omzetten van een eenmanszaak naar een BV en bouw ik wel voldoende vermogen op voor later wanneer ik met pensioen ga?` Kortom, veel vragen. Het Medisch Praktijk Plan van ABN AMRO geeft u een volledig overzicht en inzicht in uw financiële, fiscale en juridische situatie.

Het Medisch Praktijk Plan

Het Medisch Praktijk Plan is een op maat gemaakt plan dat een helder overzicht biedt in alle zaken waarmee u te maken krijgt bij de start of de uitbreiding van uw praktijk of wanneer u bijvoorbeeld meer inzicht wilt krijgen in uw pensioensituatie. Het wordt opgesteld in samenwerking met onze specialisten en Preferred Bankers voor medici. Vakmensen met jarenlange ervaring die beschikken over uitgebreide kennis van de medische branche.
Zij zijn op de hoogte van alle recente ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg en uw beroepsgroep en bieden u toegang tot hun uitgebreide regionale netwerk in de medische sector. Vakmensen die u dus als geen ander deskundig kunnen adviseren.

Een eigen praktijk starten

Hebt u het voornemen om een eigen praktijk te starten? Dan biedt het Medisch Praktijk Plan inzicht in alle vraagstukken waarmee u te maken krijgt op financieel en fiscaal vlak, zoals: is er nog financiële ruimte om na het starten van de praktijk een privéwoning te kopen? Moet ik een praktijkpand huren of juist kopen? Welke risico’s moet ik afdekken en welke gevolgen heeft het starten van een  eigen praktijk voor het opbouwen van mijn pensioen?

Uw bestaande praktijk uitbreiden of toetreden tot een samenwerkingsverband
Ook het uitbreiden van uw huidige praktijk of het toetreden tot een groter samenwerkingsverband vraagt om een gedegen voorbereiding. Zowel op financieel, fiscaal en juridisch terrein. Het Medisch Praktijk Plan helpt u met het beantwoorden van vragen als: zijn mijn uitbreidingsplannen te financieren en hoe financier ik de verbouwing of de uitbreiding van de praktijk? Hoe krijg ik inzicht in mijn pensioensituatie en wat zijn de financiële en juridische gevolgen van het omzetten van een eenmanszaak naar een BV?

Afspraak maken?

Wilt u ook een Medisch Praktijk Plan? Maak dan een afspraak op  abnamro.nl/medischepraktijk met een van onze Preferred Bankers voor medici of Regiospecialisten.

Juridisch Service Abonnement voor medici

Als klant van ABN AMRO  kunt u zich tegen speciaal tarief abonneren op het Juridisch Service Abonnement van De Medisch Bedrijfsjurist. Dit geeft u direct toegang tot betaalbare juridische dienstverlening. U wordt geholpen door ervaren juristen voor een vast bedrag. En komt dus niet voor verrassingen te staan.

Online juridische scan

Op abnamro.nl/medischepraktijk vindt u bovendien een korte online scan waarmee u eenvoudig kunt bepalen op welke gebieden u mogelijkerwijs juridische risico’s loopt. Het is een eerste inventarisatie van juridische risico’s. Denk hierbij aan:

-    Arbeidsrecht: wat zijn de risico’s bij het opstellen en afsluiten van arbeidsovereenkomsten?
-    Contractrecht: hebt u met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten?
-    Huurrecht: bent u eigenaar of huurder van uw praktijk?
-    Incassorecht: voert u een actief incassobeleid?

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top