ACTUEEL

Aanwijzing minister aan Dental Reizen

Tandartspraktijk Dental Reizen moet binnen vier maanden de zaken op orde hebben, anders volgt een boete. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid bepaald.

De minister deed dit op aanwijzing van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), die meldt dat de praktijk nog altijd ondermaats presteert. Dental Reizen uit het Limburgse Berg en Terblijt biedt behandelingen in het buitenland aan en staat al sinds augustus 2014 onder verscherpt toezicht. Dental Reizen moet nu binnen vier maanden voldoende deskundig personeel in dienst hebben, het personeel moet aan bij- en nascholing doen en de tandartsen moeten allemaal Nederlands spreken.

De praktijk kwam in 2014 onder verscherpt toezicht omdat er volgens de inspectie ernstige tekortkomingen waren op het gebied van de organisatie, zorg en de patiëntendossiers. In december waren er wel verbeteringen zichtbaar, maar de IGZ vond het nog steeds onvoldoende.

Klachten

Al in 2012 kwamen klachten binnen over Dental Reizen. In 2013 heeft de praktijk van de IGZ meerdere kansen gekregen om verbetermaatregelen te treffen, maar kon die de problemen niet helemaal oplossen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top