ACTUEEL

Voorwaardelijke eis seksende ‘genezer’

Wegens jarenlange ontucht met een cliënte heeft de officier van justitie donderdag voor de rechtbank in Alkmaar vier maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen paranormaal genezer Jacques W. (71) uit Wijdewormer. Ook acht het Openbaar Ministerie (OM) het noodzakelijk dat de handoplegger wordt behandeld.

W. had volgens het OM in de periode tussen 2003 en 2010 een seksuele relatie met de vrouw uit Amstelveen, een Parkinson-patiënte die hem consulteerde om de pijn van de ziekte te bestrijden. De cliënte, die bijna 35.000 euro schadevergoeding van hem vordert, ontwikkelde al snel een afhankelijkheidsgevoel. “Hij had een soort macht. Ik voelde me sterk bij hem. Ik had hem nodig", citeerde de voorzitter van de strafkamer uit een van haar verklaringen.

'Halve god'

De paramedicus noemde dat “onbegrijpelijk. Ik ben geen halve god". Hij ontkende niet dat hij seks met de vrouw heeft gehad, “maar niet voor, tijdens of na de behandeling". Verhalen dat het initiatief van hem kwam verwees hij naar het rijk der fabelen. De vrouw daarentegen zei dat zij vaak een halfuur eerder op afspraken mocht komen. Voor de behandeling was er dan seks. In totaal spendeerde zij bijna 12.000 euro aan consulten. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top