ACTUEEL

De Orde wil van ‘not done’ naar ‘do better’

De Orde van Medisch Specialisten heeft in een brief de stafbesturen van alle Nederlandse ziekenhuizen opgeroepen om hun verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van zorg te nemen en een evaluatiebeleid voor medisch specialisten in te stellen. De Orde reageert met deze brief op het onderzoeksrapport van de commissie Lemstra ‘En waar was de patiënt…?’

Opheffen van disfunctioneren

De Orde onderschrijft de conclusie van de commissie Lemstra. De Orde wil disfunctioneren van medisch specialisten aan de kaak stellen en opheffen. Met de brief wijst de Orde op de verantwoordelijkheid van het stafbestuur voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg.

Omslag in denken

Volgens de Orde is het belangrijkste dat er een omslag komt in ‘ons denken’. Voorzitter Willem van der Ham schrijft: “We moeten van ‘not done’ (collega’s aanspreken) naar ‘do better’. Dit is in eenieders belang. Patiënten dienen te weten dat ze op veilige zorg kunnen rekenen en het ziekenhuis dat de gewenste zorgkwaliteit wordt geleverd.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top