HRM

Centrum kinderoncologie krijgt bestuurlijk vorm

Centrum kinderoncologie krijgt bestuurlijk vorm

Bestuursvoorzitter Diana Monissen verruilt De Friesland Zorgverzekeraar voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Scheidend president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) gaat daarnaast als wetenschappelijk directeur de onderzoeksfunctie vorm geven.

Monissen volgt als bestuursvoorzitter Paul Venhoeven op, die zich gaat toeleggen op de financiën en de nieuwbouw. Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht wordt het grootste kinderoncologisch centrum van Europa. Doel is de beste zorg voor kinderen met kanker en onderzoek naar kinderkanker onder één dak te brengen. Het  centrum is nu nog bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) ondergebracht, maar opent naar verwachting in 2017 de deuren van de eigen nieuwe behuizing in Utrecht.

Topmensen

Wout Dekker, voorzitter van de raad van commissarissen van het Prinses Máxima Centrum, is verheugd over de aanstelling van Monissen en Clevers. “Het is geweldig dat deze twee topmensen voor het Prinses Máxima Centrum kiezen. Hun niveau is illustratief voor onze ambitie en dat zij zich zo enthousiast aan ons verbinden zegt veel over de overtuigingskracht van het initiatief. Het Prinses Máxima Centrum wordt het grootste kinderkankercentrum van Europa. Op alle fronten willen wij met de beste mensen aan de slag in de strijd tegen kinderkanker.” 

Monissen (1955) leerde als zorgbestuurder het volledige werkterrein van het Prinses Máxima Centrum kennen. Bovendien is zij sinds 2011 betrokken bij het initiatief, eerst als lid van de raad van advies en daarna als lid van de raad van commissarissen.

Clevers (1957) is wereldwijd een van de meest gelauwerde kankeronderzoekers. Clevers zal bij de opbouw van de onderzoeksfunctie nauw samenwerken met kinderoncoloog Rob Pieters, als bestuurder verantwoordelijk voor de zorg in het Prinses Máxima Centrum. De onderzoeksstaf zal uit zo'n 250 medewerkers gaan tellen. Clevers blijft als hoogleraar moleculaire genetica verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top