ACTUEEL

Nictiz vernieuwt raad van toezicht

Peter van Lieshout en Hanny Kemna treden per 1 mei aan als voorzitter en lid toe tot de raad van toezicht van Nictiz. Huidig voorzitter Henk Bosma zal per mei 2015 terugtreden vanwege het aflopen van zijn tweede termijn.

Oud-topambtenaar Van Lieshout (1958) is (parttime) Hoogleraar Theorie van de Zorg aan de Universiteit Utrecht. Ook was hij van 2004 tot 2014 lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Sinds 2014 is hij vaste columnist bij het Financieele Dagblad.

Van Lieshout heeft brede ervaring in de gezondheidszorg. Als onderzoeker is hij actief geweest binnen de geestelijke gezondheidszorg, de jeugdzorg, de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en in de verpleging en verzorging. Als directeur-generaal gezondheidszorg bij het ministerie van VWS heeft Peter van Lieshout zich vooral bezig gehouden met de curatieve zorg, de financiering van de zorg en de ontwikkeling van het zorgverzekeringsstelsel. Als voorzitter van raden van toezicht van grote zorginstellingen is hij veelvuldig betrokken geweest bij vraagstukken rond strategie, bedrijfsvoering en innovatie. Van Lieshout beschikt over een voor Nictiz omvangrijk bestuurlijk netwerk, niet alleen in de zorgsector, maar ook in aanpalende sectoren.

Kemna (1960) is IT auditor, adviseur en bestuurder met internationale ervaring. Zij was in 1999 een van de twee eerste vrouwelijke partners in de maatschap Ernst & Young Accountants. Tot en met 31 maart 2014 was zij senior partner IT Advisory en Assurance bij EY.

Kemna is gespecialiseerd in de kwaliteit van informatie en communicatietechnologie, innovatie, bedrijfsvoering en financiën, met name bij financiële instellingen en in de zorg. In 2014 is zij als toezichthouder aan het International Director Programme van INSEAD in Fontainebleau, Frankrijk gecertificeerd (IDP-C). Kemna is extern lid van het Audit Committee van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Zij is lid van de raad van commissarissen van Binckbank NV en zal per april 2015 toetreden tot de raad van commissarissen van Menzis NV.

De overige leden van de raad van toezicht zijn Ruud Hopstaken (tot halverwege 2013 vicevoorzitter raad van bestuur AMC),  Wout Adema (lid raad van bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein) en Marjolein ten Kroode (voorzitter van de raad van bestuur van GGZ Rivierduinen).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top