ACTUEEL

'Denk' past logo aan, rechtszaak van de baan

De nieuwe politieke beweging Denk blijft zo heten, maar heeft haar logo aangepast. De Friese ggz-organisatie met dezelfde naam is daar tevreden mee en ziet daarom af van een kort geding dat de organisatie had aangespannen tegen de groepering van de Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk.

De rechtbank in Rotterdam zou de zaak vrijdag behandelen. Aanvankelijk eiste de ggz-instelling dat de naam zou worden veranderd. Maar ook het logo van de politieke beweging was een doorn in het oog, omdat dat veel gelijkenissen vertoonde met dat van de ggz-organisatie. Volgens fractievoorzitter Kuzu van Denk was het voor hem onacceptabel om de naam aan te passen.

Ggz-organisatie Denk laat in een verklaring weten tevreden te zijn met de aanpassing van het logo en legt nog een keer uit waarom de kwestie een halszaak is. "De politici presenteerden op 9 februari een politieke beweging die gebruikmaakt van dezelfde naam als ggz-organisatie Denk en een zeer sterk gelijkend logo had. Hierdoor ontstond verwarring onder de cliënten. Politieke neutraliteit is essentieel voor een gezonde vertrouwensrelatie met cliënten. Ggz-organisatie Denk wil daarom met geen enkele politieke partij geassocieerd worden. De organisatie is dan ook blij dat de politieke beweging het logo en de domeinnaam heeft aangepast om verdere verwarring te voorkomen. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top