Algemeen

Record aantal scholen aan de slag met Gezonde School

Scholen hebben 1.775 aanvragen gedaan voor extra hulp om aan de slag te gaan met gezondheid op school. Dat maakt het RIVM vrijdag bekend.

Basisscholen deden de meeste aanvragen: 1.398. Scholen uit het voortgezet onderwijs deden 324 aanvragen. 53 aanvragen kwamen van scholen uit het middelbaar beroepsonderwijs. De belangstelling toont aan dat de geboden ondersteuning aansluit bij de behoeften van scholen en dat zij het onderwerp belangrijk vinden, aldus het RIVM.

Extra financiering van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maakte dit ondersteuningsaanbod mogelijk. De uitvoering is belegd bij het RIVM Centrum Gezond Leven en de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl (SBGL) van de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad.

4300 aanvragen

Tussen de start in 2012 en nu hebben scholen in vier ondersteuningsrondes ruim 4300 aanvragen gedaan. Het aantal aanvragen in de ronde 2015 overtreft alle vorige rondes.

Scholen die nu een aanvraag hebben gedaan, horen half mei of hun aanvraag wordt gehonoreerd. De beoordeling van de aanvragen is onder meer gebaseerd op de verdeling van de aanvragen over de schooltypes (po, vo en mbo) en of een school in een JOGG-gemeente ligt. De scholen gaan de activiteiten in het schooljaar 2015-2016 uitvoeren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top