Finance

AMC verliest rechtszaak over zorghotel

AMC verliest rechtszaak over zorghotel

Het AMC heeft een langdurig proces over de bouw van een zorghotel verloren. Het hof heeft onlangs een vordering tot schadevergoeding van projectontwikkelaar Caransa toegewezen. Hiermee heeft het hof het vonnis van de rechtbank vernietigd. Dat maakte het ziekenhuis donderdag bekend.

Over de hoogte van de schadevergoeding moet verder worden geprocedeerd. Het AMC kan ook in cassatie gaan tegen dit arrest van het hof. Daarover zegt het medisch centrum zich nog te beraden. 

Zotel

Het draait om de plannen voor de bouw uit 2006 van een zorghotel op het terrein van het AMC. De bouw van dat 'Zotel' was aan Caransa toevertrouwd, maar tegen de zin van het AMC veranderde de projectontwikkelaar de oorspronkelijke bouwplannen. Er zouden nu ook ruimtes komen voor fitness en andere commerciële bedrijvigheid. 

Na protesten van het AMC draaide Caransa de plannen terug. Het AMC moest vervolgens de grond volgens afspraak bouwrijp maken. Volgens het hof is dat laatste niet gebeurd. Het AMC erkent dat, maar voert aan er goede redenen voor te hebben gehad omdat de bouw feitelijk allerminst vast stond.

In dat verweer is het hof niet meegegaan. Het AMC wordt aansprakelijk gehouden voor het niet doorgaan van de bouw. Ook erkent het hof Caransa's recht om een schadeclaim in te dienen; de hoogte daarvan dient nog nader te worden vastgesteld. In de media heeft de projectontwikkelaar inmiddels een claim van tientallen miljoenen aangekondigd. Het AMC op zijn beurt betwist dat de werkelijke schade zo hoog is en beraadt zich op zijn juridische positie. De mogelijkheid om de zaak voor te leggen aan de Hoge Raad staat nog open.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top