ACTUEEL

Verscherpt toezicht zorgboerderij De Hosvazze opgeheven

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Zorg- en Speelboerderij De Hosvazze in Lewedorp opgeheven. De kwaliteit van zorg is er sterk verbeterd, aldus de IGZ.

Op 1 september 2014 stelde de IGZ De Hosvazze onder verscherpt toezicht. De kwaliteit van de zorg was niet voldoende. Er werd niet goed gewerkt met zorgdossiers. Ook leerde men niet genoeg van fouten en werd er niet gewerkt volgens richtlijnen en protocollen. Verder waren verbeteringen nodig voor het medicatiebeleid.

De Hosvazze heeft sinds die tijd hard gewerkt om de kwaliteit en de veiligheid van de zorg te verbeteren, schrijft de inspectie. Zo worden fouten nu gebruikt om de zorg verder te verbeteren en is het medicatiebeleid nagenoeg op orde. De Hosvazze moet nog wel de zorgplannen verder verbeteren, maar is daar hard mee bezig.

Volgens de inspectie werkt De Hosvazze nu gerichter aan het verder verbeteren van de zorg. De inspectie vertrouwt erop dat de instelling dat voor elkaar krijgt. De IGZ zal de vorderingen bij De Hosvazze blijven volgen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top