ACTUEEL

Fatima Zorg en Schreuderhuizen verder als Elver

Fatima Zorg & Schreuderhuizen heten vanaf half juni 2015 Elver. De beide organisaties fuseerden op 1 januari 2014 al juridisch. De nieuwe naam staat symbool voor een gezamenlijke nieuwe start, laten de organisaties weten.

'Elk verhaal'

De naam Elver is gekozen door een groep vertegenwoordigers uit alle geledingen van beide organisaties. Over de oorsprong van de naam stellen zij:

"In Elver klinkt door: 'elk verhaal'. En dat is waar het bij ons om draait. Elk verhaal telt en is uniek. Bij ons gaat het om de verhalen van cliënten en hun ouders, medewerkers en vrijwilligers. Verhalen over kleine en grote stappen, over verdriet en geluk. Over verder komen, groeien of simpelweg genieten van een glimlach. Elver betekent in het Noors ook rivier of stroming.

Mooi, want onze locaties bevinden ons immers in het stroomgebied van IJssel en Rijn. Maar de symbolische betekenis vinden we nog belangrijker: bij Elver bewegen we mee met de ander en zorgen we voor verbinding. Zo laten we zien waar we voor staan: een krachtige organisatie die bijdraagt aan het levensgeluk van onze cliënten."

1200 medewerkers

Fatima Zorg uit Nieuw Wehl en Schreuderhuizen uit Arnhem begeleiden en behandelen mensen met een verstandelijke beperking en meer specifiek voor mensen met een complexe zorgvraag. De organisatie heeft circa 1200 medewerkers in dienst en ruim 350 vrijwilligers die zorg bieden aan circa 550 cliënten. Daarnaast maken circa 150 cliënten gebruik van extramurale zorg en ondersteuning. Dit gebeurt vanuit diverse locaties in de Achterhoek en de regio Arnhem.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top