Finance

Voorwaardelijke celstraf bestuurder zorgflat

Een zestigjarige ex-bestuurder van de stichting Katholieke Verzorgingsflat Waalsdorp in Den Haag heeft negen maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor het verduisteren van 400.000 euro. De rechtbank in Den Haag heeft woensdag aan zijn straf de voorwaarde verbonden dat hij het geld terugbetaalt aan zijn slachtoffers, zoals al was afgesproken. Ook kreeg deze Ferdinand Karel S. een taakstraf van 240 uur.

De man uit Noordwijk was bestuurder van de stichting en administrateur van de Vereniging van Eigenaren. Hij kon daardoor ongezien grote geldbedragen uit het reservefonds van de vereniging overmaken naar de rekeningen van hemzelf en zijn eigen bedrijf. "Doordat hij deze bedragen niet terug kon betalen, zijn de eigenaren van de woningen in de flat ernstig gedupeerd", concluderen de rechters.

Leningsovereenkomst

De rechtbank stelt verder vast dat er geen bewijs is dat S. het doel heeft gehad om het geld spoorloos te laten verdwijnen. De man uit Noordwijk had namelijk een leningsovereenkomst opgesteld tussen de vereniging en zijn eigen bedrijf. De rechters hebben niet kunnen uitsluiten dat de man het geld op enig moment had willen terugboeken. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top