Finance

Dalende productie dwingt ADRZ tot noodgreep

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) moet actie ondernemen om te voorkomen dat het in de nabije toekomst niet aan de betalingsverplichtingen kan voldoen. De doorbetaling van de lonen is volgens het ADRZ niet in het geding, zoals Omroep Zeeland bericht.

In een persbericht laat het ADRZ weten maatregelen te moeten nemen om de liquiditeit van het ziekenhuis op peil te houden. Aanleiding zijn de slechte cijfers over de eerste twee maanden van dit jaar. Minder ‘nieuwe’ patiënten en minder operaties betekenen een dalende omzet, “terwijl de kosten gelijk blijven. Het ADRZ krijgt hierdoor minder geld binnen.”

De maatregelen betreffen onder meer vermindering van inzet van externen, reorganisatie van kliniek en polikliniek, vermindering van facilitaire kosten, minimaliseren van wachtlijsten en voorkomen van verzetten van poli en OK-afspraken. Het ADRZ weerspreekt de berichtgeving van Omroep Zeeland. “Helaas heeft Omroep Zeeland ten onrechte gemeld dat er onzekerheid over bestaat of het ADRZ het salaris over mei plus de vakantietoeslag kan betalen”, aldus het ADRZ.

De slechte cijfers zijn een flinke tegenvaller voor het ADRZ. Het Zeeuwse ziekenhuis richtte in januari een taskforce op die een besparing van 10 miljoen euro moet realiseren. Deze besparing is nodig om financiers aan te trekken en de noodzakelijke investeringen te bekostigen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top