Tech

Hartcentrum HagaZiekenhuis sluit deal met tech-bedrijven

Het Hartcentrum van het HagaZiekenhuis gaat samenwerken met twee leveranciers van medische technologie. Het gaat om de bedrijven Medtronic en St. Jude Medical. Dit hebben de organisaties woensdag bekend gemaakt.

Het partnerschap is tot stand gekomen op initiatief van de cardiologen van het Hartcentrum binnen HagaZiekenhuis. De zorg moet hiermee meer toekomstbestendig worden, zo is te lezen op de website van Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ)

Medtronic en St. Jude Medical bieden het ziekenhuis niet alleen medische technologie, ze zullen ook oplossingen aanbieden bij het optimaliseren van het zorgproces. De planning en routing van patiënten zal bijvoorbeeld nader worden geanalyseerd.

Het HagaZiekenhuis wil hiermee binnen vijf jaar uitgroeien tot één van de topklinische ziekenhuizen in Europa op cardiovasculair gebied. Naast dit nieuwe samenwerkingsverband is er vanuit het Hartcentrum van het HagaZiekenhuis eerder al een samenwerkingsverband met Siemens gesloten.
Volgens cardioloog Marco Götte van het HagaZiekenhuis past een steeds intensievere samenwerking met strategische leveranciers van medische technologie bij het streven naar topzorg op cardiovasculair en cardio-chirurgisch gebied.

De partners gaan de samenwerking aan voor minstens vijf jaar. Er is afgesproken dat de hoogste kwaliteit van zorg gegarandeerd blijft, ook als de ontwikkelingen in medische technologie voortschrijden. Tegelijk is en blijft de onafhankelijkheid van de medische besluitvorming geheel gewaarborgd, aldus het HagaZiekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top