ACTUEEL

Van Rijn: Wijkverpleegkundige moet ruimte krijgen

"Wijkverpleegkundigen moeten alle ruimte hebben om hun werk te doen." Dat zegt staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) donderdag in reactie op uitspraken van PvdA-leider Diederik Samsom.

Samsom constateerde na een stage bij de wijkverpleging in Spijkenisse dat zorgverzekeraars veel regels opleggen aan wijkverpleegkundigen. De PvdA-voorman wil dat de staatssecretaris hier maatregelen tegen neemt.

"Ik ben het zeer met Samsom eens dat we moeten vertrouwen op de deskundigheid van de professional", zegt Van Rijn. "Dat levert betere zorg op voor mensen thuis. Daar zijn alle veranderingen in de zorg op gericht en daar werk ik elke dag aan."

De staatssecretaris stelt dat de nieuwe manier van werken met wijkverpleging in de wet goed is geregeld. "Nu moet het in de praktijk nog gaan zoals we allemaal graag willen. Verzekeraars spelen daarin een belangrijke rol. Ik begrijp dat zij veel willen weten en controleren, maar dat mag niet ten koste gaan van de kostbare tijd van verpleegkundigen. Dat moeten verzekeraars ook niet willen. Ik vind met dhr. Samsom dat we schouder aan schouder moeten staan met de wijkverpleegkundigen en mensen thuis, daar doen we het voor", aldus Van Rijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top