ACTUEEL

Rechter verklaart fusiebezwaar NPCF niet ontvankelijk

De rechtbank in Rotterdam heeft het bezwaar van patiëntenfederatie NPCF tegen de fusie van het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom niet ontvankelijk verklaard. Volgens de rechter is de NPCF geen belanghebbende en kan ze om die reden geen bezwaar aantekenen tegen het positieve besluit van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De Brabantse ziekenhuizen fuseerden op 31 december opgegaan tot het Bravis ziekenhuis. Volgens de NPCF heeft de ACM de fusie goedgekeurd zonder voldoende te toetsen wat de gevolgen zijn voor de patiënten. Ook heeft de ACM haar oor te zeer te luisteren gelegd bij de twee dominante zorgverzekeraars in de regio, vindt de NPCF. Vernietigen. Het goedkeuringsbesluit is daarmee volgens de NPCF in strijd met artikel 41(2) van de Mededingingswet. Om die reden vroeg de patiëntenfederatie de rechtbank eerder dit jaar om het ACM-besluit te vernietigen en de fusie ongedaan te maken.

De rechtbank in Rotterdam serveert de NPCF nu met dezelfde mededigingswet af. Volgens de rechtbank is de  NPCF niet aan te merken als consumentenorganisatie zoals bedoeld in de Mededingingswet. Daarmee is ze evenmin belanghebbende in mededingingsrechtelijke zin. Om die reden is het bezwaar niet ontvankelijk verklaard.  (ANP) 

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top