HRM

Doekle Terpstra 'aanjager' samenwerking zorg en onderwijs

Naar aanleiding van het rapport 'Naar nieuwe zorg en zorgberoepen: de contouren' willen de minister Edith Schippers (VWS) en Jet Bussemaker (O&W) alsmede staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) een impuls geven aan de samenwerking tussen onderwijs- en zorginstellingen. Hiervoor is de Doekle Terpstra aangesteld als aanjager.

Volgens minister Bussemaker is het belangrijk dat scholen en zorginstellingen nauwer samenwerken om in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de zorg. "De wereld om ons heen verandert. De samenleving en de arbeidsmarkt van de toekomst zullen ongetwijfeld veel vragen van onze flexibiliteit, creativiteit en vermogen tot samenwerking. Dat geldt ook voor de zorg. Hoe zorgen we er voor dat zorgopleidingen jongeren nu optimaal voorbereiden op deze uitdagingen en zorgberoepen van de toekomst, zodat mensen die zorg nodig hebben daar straks van profiteren?", aldus de minister.

Terpstra, bestuursvoorzitter van de Hogeschool InHolland en oud-voorzitter van vakbond CNV, moet aan de slag gaan met een actiegerichte en regionale aanpak: het Zorgpact. Terpstra van eerder ook aanjager van het Techniekpact. Vanuit deze ervaring moet hij een beweging tussen zorgaanbieders, onderwijsinstellingen en overheden tot stand te brengen. Uitgangspunt in die aanpak is een actiegerichte agenda voor de periode tot 2020 die vanuit de regionale deelnemers tot stand komt en gericht is op inspiratie en beweging, zo is te lezen op de website van de rijksoverheid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top