Finance

Roparun schenkt Flevoziekenhuis 15 duizend euro

Roparun schenkt het Flevoziekenhuis 15 duizend euro. Daarvan kan het ziekenhuis drie ruimtes voor ongeneeslijk zieke patiënten en hun familie opnieuw inrichten in een warme, huiselijke sfeer.

Afscheid nemen

De herinrichting van een familiekamer en twee patiëntenkamers is volgens het ziekenhuis belangrijk om de laatste levensfase van patiënten in een zo aangenaam mogelijke omgeving te laten plaatsvinden. Michelle Bronk, oncologie-verpleegkundige en initiatiefnemer van de schenkingsaanvraag bij Roparun, zegt dat wanneer een patiënt in de laatste fase van zijn of haar leven is gekomen, het ziekenhuis een prettige, passende omgeving wil bieden waarin mensen afscheid van elkaar kunnen nemen.

"Zorg en aandacht staat dan centraal. Nu vindt dat plaats in een nogal steriele ziekenhuisomgeving. Binnenkort hebben we een huiselijke familiekamer en twee verpleegkamers waar een familielid kan blijven slapen of waken in prettige sta-op-stoelen of een extra bed. We zijn erg dankbaar dat Roparun - en al die lopers - dit nu mogelijk heeft gemaakt."

Hoofdhuidkoelers

Vorige week werd al bekend dat het Flevoziekenhuis deze maand twee nieuwe hoofdhuidkoelers kan aanschaffen ter waarde van 33.000 euro dankzij de Stichting Roparun. Patiënten die een chemokuur krijgen, kunnen de hoofdhuidkoeler gebruiken voor, tijdens en na de kuur om de kans op haaruitval te verminderen of zelfs te voorkomen.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan vijfhonderd kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim achtduizend lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit jaar vindt van 23 mei tot 25 mei de 24e editie plaats. In 2015 heeft Roparun tot nu toe 130 doelen kunnen ondersteunen voor een bedrag van 2,1 miljoen euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top