Finance

Mantelzorgwoning kan zonder vergunning in Emmeloord

In de Noordoostpolder is het op dit moment al mogelijk om een mantelzorgwoning te realiseren bij een bestaande woning. De gemeenteraad vroeg onlangs via een motie van het CDA aandacht voor dit onderwerp, maar volgens wethouder Wiemer Haagsma geven de landelijke regels al veel ruimte voor het vergunningvrij realiseren van een zorgwoning. Dat meldt dagblad de Stentor.

Ook als de regels knellen, kan in overleg met de gemeente voor de meeste zorgvragen een oplossing worden gevonden, stelt de wethouder. Eén van de bestaande opties is het plaatsen van een wooneenheid bij de eigen woning. Die wordt in bruikleen verstrekt. De aanvrager betaalt hiervoor een eigen bijdrage, die wordt geïnd door het Centraal Administratiekantoor.

De hoofdregel is dat een bestaand bouwwerk zonder vergunning te gebruiken is voor huisvesting van mantelzorg. Daarnaast is het mogelijk een nieuwe huisvesting te bouwen onder zekere voorwaarden. In alle gevallen geldt dat het goed is eerst contact op te nemen met de Wmo-consulenten van de gemeente, aldus de Stentor.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top