Tech

Apple en IBM breiden samenwerking uit naar zorg

Apple en IBM gaan samenwerken op het gebied van medisch onderzoek. Dat meldt website iCulture. Daarvoor zal de kunstmatige intelligentie van IBM’s supercomputer Watson worden gebruikt.

IBM gaat data, die zijn verzameld op iOS-toestellen dankzij apps als ReseachKit en HealthKit, verzamelen en analyseren, zo schrijft iCulture.

Anoniem

De gegevens zullen daarbij worden geanonimiseerd en opgeslagen in een beveiligde online omgeving, die onderzoekers kunnen raadplegen. Het plan is om van Health Cloud een open omgeving te maken. Apps die gebruik maken van HealthKit en ResearchKit kunnen gemakkelijk data opslaan, aggregeren en verder verwerken.

Patroon

Apple introduceerde HealthKit vorig jaar, als een platform voor ontwikkelaars om apps te maken voor de nieuwe gezondheidsfuncties in iOS 8. Begin dit jaar volgde ResearchKit, een oplossing om mee te doen aan medisch onderzoek. IBM gaat aanvullende diensten aanbieden, zodat er makkelijker patronen kunnen worden ontdekt in een grote hoeveelheid data, aldus iCulture.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top