Tech

'Digitale transformatie levert zorgaanbieder miljoenen op'

'Digitale transformatie levert zorgaanbieder miljoenen op'

HIMSS - Grote zorgaanbieders kunnen fors besparen door een combinatie van IT-integratie, cloud-storage en het eigen hand nemen van datatransport. Het in Chicago gevestigde Advocate Health Care bespaart naar eigen zeggen op deze wijze jaarlijks 3 tot 4 miljoen dollar op de operationele kosten.

"We krijgen geregeld de vraag waarom geld uitgeven aan de overstap naar de cloud", leidde woordvoerder Gary Horn de digitale transformatiestrategie van Advocate in tijdens een presentatie op de HIMSS 2015 in Chicago. "Zes, zeven jaar geleden waren we nog een traditionele organisatie met sterk gedifferentieerd informatiesystemen, waarbij we afhankelijk waren van veel verschillende leveranciers en licenties. Maar net als alle zorgaanbieders in de VS voelen we de druk om betere zorg tegen lagere kosten te leveren. Bovendien is Advocate Health Care gebouwd op fusies en overnames, waardoor we automatisch te maken hebben gekregen met een veelvoud van informatiesystemen."

Aanrader

De eerste stap de twaalf Advocate-ziekenhuizen zetten was het in kaart brengen van de complete IT-structuur. "Ik kan het iedere grote zorgaanbieder aanraden", aldus Horn, vice president technical services and CTO. "Je zult verbaasd zijn over de vele schaduwdata-centra en onnodige toepassingen die je aantreft met alle mensen en middelen die daarbij horen. Alleen het schrappen van licenties en het productief inzetten van de vrijgekomen fysieke ruimte leverde Advocate direct al tonnen op."

Versleuteling

Geen overbodige luxe gezien de investering van circa 9 miljoen dollar die met de digitale koerswijziging gemoeid is. Een deel van dit geld is ingezet voor de aanleg van een eigen glasvezelnet. Maar ook dit verdient zich volgens Horne in hoog tempo terug. Door het data transport in eigen hand te nemen hoeft Advocate geen dure contracten meer te sluiten met telecombedrijven, terwijl de capaciteit van het eigen netwerk vrijwel onbeperkt is. Wel heeft Advocate extra aandacht moeten besteden aan de versleuteling van het dataverkeer, om  te voorkomen dat kwaadwillenden de glasvezelkabels uit de grond trekken en informatie aftappen.

Veiligheid is volgens Horne ook een cruciale overweging geweest bij de overstap naar de cloud. "De cloud is niet het zelfde als het internet, zoals mensen soms wel denken", stelt Horne. "Wij hebben gekozen voor een private cloud. Dat betekent robuuste IT-architectuur in combinatie met geautomatiseerde controlesystemen. We zijn een veiligheidsgedreven organisatie. Als het om techniek gaat zijn we voor alles geïnteresseerd in hoe techniek de veiligheid en kwaliteit kan versterken."

---

De belangrijkste onderwerpen van de HIMSS 2015 zijn onderwerp van gesprek tijdens de Skipr Himss Highlights 2015 die Skipr op 29 mei houdt. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top