ACTUEEL

Gedupeerden Me Care voor rechter om pgb-schulden

Cliënten van de Nieuwengeinse zorginstelling Me Care hebben dinsdag aan de rechter gevraagd om verkeerd bestede persoonsgebonden budgetten (pbg's) niet terug te hoeven terugbetalen. Dat meldt RTV Utrecht.

Me Care regelde hun pgb's maar deed dat niet volgens de regels. Achmea Zorgkantoor wil het geld nu terugvorderen van de cliënten.

De bedragen lopen volgens RTV Utrecht in de tienduizenden euro’s, terwijl sommige van de cliënten in de bijstand zitten. Achmea Zorgkantoor stelt dat cliënten zelf verantwoordelijk zijn voor hun pgb en dus ook zelf het geld moeten terugbetalen. Ook wettelijk ligt de verantwoordelijkheid bij de pgb-houder.

De advocaat van de gedupeerden zegt dat zij niet konden weten dat er fouten werden gemaakt en vindt dat zij niet degenen moeten zijn die nu een schuld bij Achmea hebben.

De rechter neemt binnen zes weken een beslissing.  

Fraude

In januari kwam aan het licht dat de Nieuwegeinse zorginstelling Me Care voor miljoenen had gefraudeerd. Dat vermoeden hadden althans het Openbaar Ministerie en het Agis Zorgkantoor. Me Care bracht verslaafden en probleemjongeren onder in huurpanden in Nieuwegein. Namens hen werden persoonsgebonden budgetten (pgb) aangevraagd voor in totaal ruim twee miljoen euro, aldus RTV Utrecht

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top