Finance

VUmc heeft financiering Imaging Center rond

VUmc heeft met een bankenconsortium bestaande uit BNG Bank, Rabobank en Deutsche Bank overeenstemming bereikt over de financiering van de bouw van het VUmc Imaging Center in Amsterdam.

De nieuwbouw wordt mogelijk dankzij een herziening van de Clubdeal financieringsovereenkomst, zo maakt het medisch centrum bekend. De herziening bevat een verlenging van de periode van beschikbaarheid van de korte en lange financieringsfaciliteiten tot en met eind 2018 en een aanvulling van 49 miljoen euro aan lange financieringsfaciliteit.

"Met de financieringsovereenkomst geven de banken aan vertrouwen te hebben in de sterke positie van VUmc in de gezondheidszorg in ons land", zegt Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur van VUmc. "We zijn blij dat de bouw van het nieuwe VUmc Imaging Center nu daadwerkelijk van start gaat. Dankzij dit nieuwe centrum kunnen we straks de diagnose en behandeling van onze patiënten nog verder verbeteren en zijn we in staat om toonaangevend onderzoek te blijven doen met de aller modernste apparatuur."

In het nieuwe VUmc Imaging Center Amsterdam, dat begin 2019 zal opengaan, komen de nieuwste medische beeldvormende technieken en experts vanuit verschillende disciplines bij elkaar, wat grote winst moet opleveren voor patiënten met onder meer kanker, hersenaandoening- en of hart- en vaatziekten. Dankzij nieuwe technieken kan de therapie beter worden afgestemd op de individuele patiënt. Daarnaast zal er ondersteuning worden gegeven aan imaging activiteiten van het AMC, aldus VUmc.

Het initiatief om imaging-faciliteiten te concentreren kwam vijf jaar geleden van een aantal hoogleraren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top