ACTUEEL

Weduwe 'Tuitjenhorn' daagt IGZ voor rechter

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) had huisarts Nico Tromp uit Tuitjenhorn nooit op non-actief mogen zetten. Tromp pleegde zelfmoord kort na het bevel van de IGZ in oktober 2013. De advocaat van zijn weduwe noemt het IGZ-besluit “volstrekt onnodig’’ en volgens hem was “niemand was ermee gediend’’.

Donderdag dient voor de rechtbank in Alkmaar een zaak hierover, aangespannen door de weduwe van Tromp en de huisartsenpraktijk waar hij werkte. Volgens de advocaat gaat de rechtszaak over “het besluit op bezwaar’’. Er was namelijk al direct bezwaar aangetekend tegen het IGZ-bevel eind 2013. “Pas onlangs heeft de IGZ het bevel gewijzigd en beperkt. Maar Tromp was toen al overleden’’, aldus de advocaat namens Anneke Tromp en de huisartspraktijk. De inzet van deze zaak is voor hen dat het bevel alsnog vernietigd wordt. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Nora Holtrust

24 april 2015

Ik leef al heel lang mee met het verhaal van mevrouw Tromp.
De reactie van het IGZ destijds op het handelen van haar man vind ik zeer overtrokken en bot.
Een huisarts die al jaren met veel toewijding zijn vak uitoefent, hup op non-actief zetten zonder zelfs eerst maar met de man te spreken. En waarom? Omdat de dosering morfine te hoog zou zijn.
Ja hoor, laat iemand met slokdarmkanker maar liever lekker langzaam dood gaan.

Top