ACTUEEL

Hoger beroep tegen maagchirurg van start

Het gerechtshof in Leeuwarden behandelt vanaf maandag het hoger beroep tegen de vrijspraak van voormalig maagchirurg Nick R. van het Scheper Ziekenhuis in Emmen. De rechtbank in Assen sprak hem in mei vorig jaar vrij van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

De rechters oordeelden dat R. niet opzettelijk een wondgaasje in het lichaam van een patiënte had achtergelaten. De vrouw raakte ernstig ziek en kreeg veel pijn. Het gaasje werd 3 maanden later bij een vervolgoperatie in haar buikholte teruggevonden.

Röntgenfoto

Het OM ging in beroep omdat het vindt dat R. wel degelijk wist dat hij een wondgaasje miste, omdat zijn assistenten dat tijdens en na de operatie hadden gemeld. Toch vond de chirurg het niet nodig om een röntgenfoto te laten maken en evenmin vermeldde hij in het operatieverslag dat er een gaasje zoek was.

Nick R. voerde tussen 2006 en 2009 maagverkleiningsoperaties uit in het Emmer ziekenhuis. Hij werd in 2009 ontslagen toen bleek dat veel patiënten complicaties hadden opgelopen of waren overleden.

Er was zeventien keer aangifte tegen de maagchirurg gedaan. Na een lang en "uiterst complex" onderzoek concludeerde justitie dat slechts in één zaak vervolging mogelijk was, die van het achtergebleven wondgaasje. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top