Finance

DBC-Onderhoud gaat op in NZa

DBC-Onderhoud en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zijn vanaf 1 mei 2015 één organisatie: de Nederlandse Zorgautoriteit. Dat maakten zij maandag bekend.

Samen zijn ze straks verantwoordelijk voor de uitgangspunten, de regelgeving en het beheer van het bekostigingssysteem van ziekenhuizen, geriatrische revalidatiezorg, geestelijke gezondheidzorg en forensische zorg. In mei verhuizen de medewerkers van DBC-Onderoud naar het pand van de NZa  aan de Newtonlaan in Utrecht.

DIS

Ook het DBC-informatiesysteem (DIS) wordt vanaf 1 mei ondergebracht bij de NZa. De zorgautoriteit moet erop toezien dat de DIS-gegevens betrouwbaar en veilig beheerd blijven. De afgelopen jaren heeft de grouper van DBC-Onderhoud zorgproducten betrouwbaar en veilig afgeleid, zo stelde Deloitte Risk Services onlangs vast na een audit. Ook na de transitie is de grouper beschikbaar voor alle zorgpartijen, laat de zorgautoriteit weten.

Financiering

De financiering en het beheer van de groupers wordt vanaf 1 januari 2016 niet meer publiek geregeld. De komende periode zal in nauw overleg met alle betrokken partijen de overgang naar private financiering in 2016 gerealiseerd worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top