Vastgoed

Bernhoven zet stap in herontwikkeling ziekenhuisterrein

Ziekenhuis Bernhoven ziet af van de bouw van een poliklinisch diagnostisch centrum (PDC) in Veghel. Dat meldt het Brabants Dagblad. Hoe de zorg die Bernhoven in Veghel gaat leveren eruit gaat zien, moet in de loop van dit jaar duidelijk worden.

Medisch directeur Roland Koopman laat op de website van het ziekenhuis weten dat het uitgangspunt is om specialistische zorg dichtbij huis te leveren. “Beton mag geen belemmering zijn voor de ontwikkeling van zorg in de regio dichtbij huis”, aldus Koopman.  "Voor ons is de inhoud leidend of beter gezegd de vraag waar de patiënt behoefte aan heeft”, zegt programmamanager Marion van Zoom.

Bernhoven heeft lang moeten wachten met de plannen voor herontwikkeling van de voormalige ziekenhuislocatie in Veghel, onder meer vanwege bezwaren van omwonenden. Pas vorige week gaf de Raad van State groen licht. Veghel krijgt een medisch steunpunt van zo'n 300 vierkante meter, zo meldt het Brabants Dagblad, in Oss wordt een poliklinisch diagnostisch centrum van 1500 vierkante meter gebouwd.

Het ziekenhuisterrein in Veghel moet uiterlijk op 1 juni aan de nieuwe eigenaar BrabantZorg zijn overgedragen. De herontwikkeling van de twee voormalige ziekenhuislocaties volgt op de nieuwbouw die het ziekenhuis in Uden heeft gepleegd.

 

 

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top